“Alles wat je aandacht geeft groeit!”

Boerderij Educatie

‘Groeit patat aan bomen of struiken?’ Kinderen hebben soms geen idee waar hun eten eigenlijk vandaan komt. Daarom staan onze deuren altijd open voor schoolklassen.
 
Wij ontvangen groepen vanaf 15 april tot en met eind oktober. Er zijn diverse programma’s mogelijk voor alle leeftijdscategorieën. Onze excursie heet: “Van aardappel tot Patat”. Maar het is ook mogelijk een programma op maat te maken wat aansluit bij thema’s die behandeld worden op school. Kom met de klas een bezoek brengen aan de Elisabeth-Hoeve en beleef de boerderij!
 
Voor uw reserveringen en/of vragen kunt u contact opnemen met:
Anneke Nieuwenhuijs-Ham
Telefoonnummer voor reserveringen: 06-51223971
E-mail: anneke.nieuwenhuijs@planet.nl
Gecertificeerd door de Stichting Educatief Platteland

Van aardappel tot patat!

Een leuke en leerzame excursie op boerderij “de Elisabeth Hoeve”
 
Waar kunnen kinderen beter leren waar hun eten vandaan komt dan op de boerderij zelf? Dat is de gedachte achter de excursie “Van aardappel tot patat!” Kom met de klas een bezoek brengen aan de Elisabeth-Hoeve en beleef hoe het er op een boerderij aan toe gaat!
 
De Elisabeth Hoeve is een akkerbouwbedrijf gelegen ten zuiden van  Nieuw-Vennep. De gebroeders Jan en Ben Ham telen op ongeveer 60 hectare land onder andere: uien, bieten, tarwe  en aardappelen. De aardappelen worden onder ander gebruikt voor het maken van de bekende McDonald’s  patat.
 
De  leerzame beleving  start met een wandeling het land in. De kinderen ontdekken wat voor dieren er zoal leven op de akkers. Onderweg geeft de boer of boerin uitleg over de diverse gewassen. Bij het aardappelveld laat de boer of boerin  zien hoe de aardappelen groeien en in welk stadium de aardappelplanten op dat moment zijn.  Daarnaast gaan de kinderen ook de ander gewassen bekijken, ruiken en/of proeven.
 
Na het bezoek aan het land komt de schuur aan de beurt. In de schuur staan de machines die de boer gebruikt op de akkers. In de schuur gaan de kinderen opdrachten doen waarbij ze onder andere ontdekken hoe er meel uit een tarwekorrel gehaald kan worden, hoeveel suikerklontjes er uit een suikerbiet komen, dat je niet alleen gaat huilen van een ui en nog veel meer. Ook mogen de kinderen even plaats nemen op de “stoel van de boer”??  
 
Daarna worden er van de eigen aardappelen heerlijke patatjes gebakken. En dan….smullen maar!
 
De  kosten bedragen slechts € 7,50 per kind. Voor de leerkracht(en) en begeleiders brengen wij geen bedrag in rekening (maar zij krijgen uiteraard ook patat).  De prijs is inclusief de lesmaterialen, patat, limonade en koffie of thee.
 
De duur van de excursie is 2 – 2,5 uur en in overleg met de begeleiding stemmen we de gewenste starttijd in de ochtend of middag af.
Gebroeders Ham – Elisabeth Hoeve
Hoofdweg 1379
2151 MA  Nieuw-Vennep
Tel.: +31 (0)6 – 53 87 01 67
info@gebroedersham.nl
© Copyright 2022 Gebroeders Ham B.V. | Privacy beleid | Contact